9 sfaturi pentru a vă bucura de nepoți babysitting

Să ai grijă de nepoți este unul dintre momentele pline de bucurie, dragoste și ar trebui să fie umplut nu numai cu distracție, ci și cu crearea unor legături puternice și amintiri comune. 

În timpul dăinuirii, puteți crea ritualuri care vor deveni parte din copilăria capraților dvs. De exemplu, alegând împreună o carte pe care să o citiți înainte de culcare, jucând jocurile preferate ale familiei sau făcând o excursie într-un parc din apropiere. Aceste ocazii vă permit să intrați într-o lume a fanteziei și să retrăiți toate micile bucurii ale copilăriei alături de nepoții dvs. după "câțiva ani". Datorită activității de babysitting, vă veți consolida relațiile și veți crea împreună amintiri de neuitat.

Pregătiți un plan

Chiar dacă nu poți planifica fiecare minut cu copiii tăi, este bine să ai cel puțin câteva momente importante pe care nu vrei să le ratezi atunci când petreceți timp împreună. Unde să mergeți și ce să încercați?

1. Gătiți împreună

Clătite, pâine prăjită, fursecuri, prăjituri, tartine, pe scurt, ceea ce le place nepoților. 

2. Mergeți la locul de joacă

Explorați-vă cartierul și aflați unde există locuri de joacă sau centre.

3. Jucați jocuri împreună

Pregătiți cel puțin trei jocuri diferite care sunt ușor de înțeles pentru copii și care le vor face plăcere.

4. Stați de vorbă

Folosiți timpul pentru a vă apropia. S-ar putea să fiți surprins de faptul că nepoții dvs. sunt interesați de amintirile dvs. și de copilărie.

5. Vizitați grădina zoologică

Copiii iubesc animalele. O vizită la o grădină zoologică sau la o fermă va fi o experiență despre care vor fi bucuroși să le povestească părinților lor.

6. Citiți cărți

Alegeți lecturi adecvate vârstei pentru nepoții dumneavoastră. Cărțile interactive pe care copilul le controlează singur sunt ideale.

7. Implicați-i pe copii în muncă

Trebuie să măturați sau să ștergeți praful? Alegeți activități adecvate vârstei, oferindu-le în același timp un sentiment de importanță.

8. Contribuiți la educația lor

Învățați-i pe cei mici calități frumoase precum generozitatea. Faceți împreună un tablou sau o altă creație și planificați cui o va dărui copilul.

9. Gândiți-vă la voi înșivă

Păstrați-vă o atitudine pozitivă și gândiți și planificați în funcție de capacitățile dumneavoastră fizice și mentale.

Pentru copiii mici, pregătirea programului va fi puțin mai ușoară. Mâncarea bună, jucăriile și plimbările în cărucior vor fi de ajuns.

Sfaturi testate și încercate pentru jocuri

Indiferent dacă afară este frumos sau frig, jucăriile și jocurile sunt un program care îi va menține pe copii interesați indiferent de vreme. Alegeți jucării pentru fete pentru nepoate, jucării pentru băieți pentru nepoți, sau alegeți piese versatile, cum ar fi blocuri de construcție pentru copii, instrumente muzicale din lemn pentru copii sau jucării pentru mașini.

Cum să păstrați suficientă energie

Nici copiii și nici tu nu vrei să-ți amintești de o bunică sau un bunic nesuferit. Nu uitați că bunăstarea și sănătatea dvs. sunt importante și adaptați-vă planurile de babysitting în consecință. Aveți nevoie de ajutor? Cereți-l. Babysittingul ar trebui să fie o experiență plăcută și prețioasă pentru toți cei implicați.

Reușind să te gândești la tine și la nevoile tale în timp ce faci babysitting, vei fi suficient de puternică pentru a te bucura de năzbâtiile copilului tău. Ce să nu uitați?

Odihna: Babysittingul poate fi o provocare, mai ales dacă sunt mici și plini de energie. Asigurați-vă că vă luați un moment în timpul zilei pentru a vă relaxa și a vă reîncărca bateriile. De exemplu, puteți folosi timpul în care copiii dorm sau puteți lua scurte pauze de odihnă (dacă situația vă permite).

Sănătate și bunăstare: Nu uitați să aveți grijă de sănătatea și bunăstarea dvs. mentală. Respectați un stil de viață și o dietă sănătoasă și mențineți-vă hidratat. Dacă luați medicamente, asigurați-vă că le luați.


TIP

Lipește pe frigider o bucată mică de hârtie cu o listă de lucruri pe care nu vrei să le uiți în ziua respectivă. Le puteți bifa pe parcurs.


Comunicarea cu părinții: păstrați un contact regulat cu părinții nepoților dumneavoastră. Este bine să fiți deschiși și sinceri în comunicarea nevoilor, regulilor și dorințelor dumneavoastră și ale lor. Aveți întrebări? Vă sperie ceva? Întrebați și vorbiți despre asta.

Limite și încredere: Aveți limite clare și nu vă fie teamă să le comunicați copiilor dvs. Fiți încrezători în voi înșivă și în abilitățile voastre. 

Bucurați-vă de timpul petrecut împreună: Asigurați-vă că vă bucurați de timpul petrecut cu nepoții dumneavoastră. Lăsați-vă atrași în lumea lor de bucurie și distracție.

Dumneavoastră, copiii și nepoții dumneavoastră plecați în vacanță? Aflați cum să vă descurcați și să vă relaxați în același timp în articolul Vacanța cu copiii: vis sau coșmar?