9 lucruri la care să te uiți atunci când alegi o păpușă

Păpușile sunt foarte distractive pentru fete și băieți.

Puteți găsi nenumărate păpuși în magazinele online de jucării și în magazinele de cărămidă și mortar, iar alegerea celei potrivite dintre atâtea poate părea o sarcină supraomenească. La ce să te uiți atunci când alegi?

1. Siguranță

Păpușa nu ar trebui să aibă margini ascuțite pe corp sau accesorii care ar putea răni copilul. Dacă are piese și obiecte mici în ambalaj sau pe ea, asigurați-vă că păpușa nu este jucată de copii cărora nu le este destinată din cauza limitei de vârstă.

2. Mărimea

Atunci când luați în considerare dimensiunea păpușii, țineți cont de vârsta copilului. Păpușile mai mici sunt mai ușor de jucat pentru copiii mai mici, deoarece sunt mai ușor de manevrat, în timp ce copiii mai mari se pot distra și mai mult cu păpuși mai mari. În plus, piesele mici vor încăpea în rucsacurile și valizele pe care le împachetați pentru excursii și vacanțe mai lungi, astfel încât să puteți păstra distracția copiilor organizată într-un mod stivuibil și minimalist.

3. Material

Atunci când căutați informații despre materialul păpușilor, cel mai adesea veți da peste plastic. Cu toate acestea, pe piață sunt disponibile și păpuși din lemn și din material textil. Indiferent de materialul pe care îl alegeți, acesta trebuie să fie întotdeauna de bună calitate, durabil și sigur pentru copii.

4. Mobilitate

Articulațiile mobile ale păpușii fac ca jocul să fie mai autentic, oferă mai multe opțiuni și sunt distractive. Articulațiile ar trebui să fie ușor de manipulat și să nu aibă margini ascuțite. 

Păpuși cu articulații mobile

Cunoști păpușile Cry Babies Magic Tears? Au crescut! Au 13 ani, au articulații mobile și un fler pentru modă. Cu BFF, copiii se vor distra și își vor antrena motricitatea fină datorită numeroaselor accesorii și ținute. Puteți urmări seria în limba engleză pe YouTube.

5. Îmbrăcăminte

Copiii se bucură să îmbrace păpușa într-o varietate de ținute. Pe lângă formarea motricității fine, ei își dezvoltă imaginația, creativitatea și au loc să se exprime. Chiar dacă ținutele păpușii sunt o afacere titanică, manipularea lor ar trebui să fie o activitate plăcută și ușor de asimilat. 

6. Aspect

Pe piață poți găsi păpuși care seamănă cu bebeluși sau personaje reale, dar și păpuși al căror aspect este puternic influențat de fantezie sau de basme. Fie că alegi o variantă realistă sau alta, copilul nu trebuie să se teamă de jucărie, dimpotrivă, aceasta trebuie să îl atragă și să îl încurajeze să se joace.

Păpușile trebuie să fie atractive și să încurajeze jocul.

7. Vârsta recomandată

Pentru fiecare păpușă, veți găsi vârsta recomandată de producător pentru copilul căruia îi este destinată jucăria. Vă rugăm să o respectați și să o urmați cu atenție.

8. Marca

Unele mărci sunt cunoscute pentru un anumit tip de păpuși. De exemplu, veți asocia în mod inerent Mattel cu Barbie. TM Toys, pe de altă parte, este cunoscută pentru că distribuie marca Cry Babies, inclusiv noua linie de păpuși BFF.

9. Interactivitate

O păpușă care vorbește, se mișcă sau plânge îi va distra pe copii pentru mult timp. Dezavantajul jucăriilor interactive este prețul mai mare, dar acesta este de obicei compensat de plăcerea jocului. Unele păpuși au mai multe funcții, altele au doar una singură. Urmăriți cu atenție descrierea produsului.

Păpușile Cry Babies BFF au articulații mobile și o serie de accesorii chiar în pachet.

De ce să te joci cu păpuși

1. Ele ajută la dezvoltarea imaginației și a creativității

Copiii creează diferite scenarii în timp ce se joacă și își imaginează situații care pot fi sau nu legate de viața reală. Acest lucru le încurajează creativitatea și imaginația. Păpușile interactive, cum ar fi păpușa vorbitoare sau cea care plânge, îi atrag și mai mult pe copii în joc.

2. Jocul îmbunătățește abilitățile sociale

Jocul cu păpuși trezește empatia copiilor. De asemenea, aceștia învață să comunice și să își exprime dorințele și emoțiile în timp ce se joacă. Ei pot intra în tot felul de situații sociale, pe care le abordează apoi în mediul sigur al jocului, unde există mai mult spațiu pentru greșeli și învățare.

3. Dezvoltă abilitățile motorii fine

Încurajarea dezvoltării motricității fine îl ajută pe copil să se descurce în activitățile de zi cu zi, cum ar fi folosirea ustensilelor, desenul sau scrisul. Atunci când se joacă cu păpuși, copilul manipulează obiecte mici sau haine și astfel își antrenează abilitățile motorii fine. 

4. Încurajează responsabilitatea

Îngrijirea păpușilor îi învață pe copii responsabilitatea și să se îngrijească de nevoile celorlalți. Hrănirea, îmbrăcarea, adormitul și distracția sunt toate în sarcina micilor îngrijitori.